17 Φεβ 2009

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ 2009

Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα στο γνωστό κέντρο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ η Συνεστίαση φίλων και στελεχών των Κατασκηνώσεων.
Τριακόσιοι τριάντα (330) φίλοι και εθελοντές, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, ήρθαν σαν μικρές παρέες για να ενωθούν σε μια μεγάλη παρέα που έφαγε και ήπιε μαζί, άκουσε μουσική, τραγούδησε και χόρεψε.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δερβενοχωρίων Κλεάνθης Παναγιωτίδης, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Μαρία Θεσσαλού και Τάσος Λεγάκις, ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Δημήτρης Παπαντώνης, μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΣ Ελευσίνας, ο τ.Δήμαρχος Μάνδρας Αλέκος Μαραγκός, πολλοί παράγοντες της τοπικής κοινωνίας και ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Αμπατζόγλου.
Τα 34 τραπέζια ήταν γεμάτα, οι φιλικές κουβέντες πολλές και τα καλά λόγια, για την κοινή προσπάθεια των 80 εθελοντών που γίνεται χειμώνα καλοκαίρι για τα 140 παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση, περίσσεψαν. Τα έσοδα από την κλήρωση των τριών πινάκων θα βοηθήσουν στο να γίνει και φέτος μια ακόμα άρτια κατασκήνωση.
Στην πολύ καλή ρεμπέτικη κομπανία προστέθηκε η αγαπημένη φωνή του Λεωνίδα Βιδάλη που συντρόφευσε τους θαμώνες μέχρι το τέλος αυτής της υπέροχης βραδιάς.

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Καλησπέρα σε όλους,

Είναι πραγματικά μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκεστε απόψε εδώ μαζί μας. μεγάλη χαρά και τιμή που βλέπουμε ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών, διαφορετικών ενδιαφερόντων και διαφορετικής πορείας να βρίσκονται μαζί και να διασκεδάζουν μακριά από συμβάσεις και συμβατικότητες.
Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς τους νεώτερους που δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της Κατασκήνωσης Καλοκαίρι και Χειμώνα να ξέρουμε ότι αντιμετωπιζόμαστε με εμπιστοσύνη, σεβασμό και αγάπη, ότι η φωνή και οι προτάσεις μας ακούγονται προσεκτικά.
Ο Στέλιος, η Ερμίνα, ο Παύλος, η Τζένη, ο Δημήτρης η Χρύσα ξέρουν πώς να μοιράζονται και να δημιουργούν μία κοινότητα για τα παιδιά τον Ιούλιο στο βουνό, μαζί με τον Αντώνη, τον Πέτρο, τη Μάρθα, τη Μαρία, την Αγγελική τη Ρίτα και εν τέλει με όλους εσάς, την ευρύτερη και ισχυρότερη ομάδα.
Οι δυσκολίες είναι αρκετές. Η πραγματικότητα πολλές φορές μάς αποθαρρύνει. Ξέρουμε όμως, ότι όλα όσα έγιναν -Νέα Κουζίνα-, όλα όσα είναι πλέον κεκτημένα μας -Νέα πιο ευρύχωρα Γραφεία, συνεργασία σε παιδαγωγικά και εμψυχωτικά προγράμματα,πρόσφατα στο Ζάννειο Ορφανοτροφείο- αλλά και όλα όσα πρόκειται να έρθουν -Δεύτερη Κατασκηνωτική περίοδος, αρτιότερες εγκαταστάσεις, Συνεργασία με περισσότερους φορείς- πραγματώνονται από προσωποκεντρικές κοινότητες, από Ανθρώπους που γνωρίζουν ότι η Επιτυχία της ομάδας εξαρτάται από τη συνεγασία, κάνοντας ο καθένας το όνειρό του για την Κατασκήνωση, πράξη.
Όσο υπάρχουν έργα πνοής με πολύχρονη πορεία, όσο τα 140 παιδιά, που φιλοξενούνται στην Κατασκήνωση, είναι οι μικροί μας φίλοι, τόσο η ευθύνη μας μεγαλώνει, τόσο η κοινή δράση κρίνεται αναγκαία, τόσο θα καταλαβαίνουμε ότι το Όνειρο χρειάζεται όλους μας.

Καλή Διασκέδαση!

ΠΕΠΗ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: