17 Μαρ 2009

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σεμινάρια εκπαίδευσης εθελοντών

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, στις 5 το απόγευμα στα Γραφεία μας αρχίζουν τα σεμινάρια εκπαίδευσης των εθελοντών μας για το 2009.
Οι επιστημονικές μας Σύμβουλοι Μαρία-Λιωνή-Πυρουνάκη και Μαρία Σπάτουλα μαζί με την συμβολή των Πέτρου Καλλίτση, Μάρθας Δελή και Δημήτρη Αντωνίου αφού επεξεργάστηκαν τα στοιχεία από τις παλαιότερες κατασκηνώσεις, τα χαρακτηριστικά των παιδιών, τους απολογισμούς και τις προτάσεις των εθελοντών κατάρτησαν το πρόγραμμα των σεμιναρίων.
Όλοι οι εθελοντές μας χρειάζεται να ευαισθητοποιηθούν και να εκπαιδευτούν για να μπορούν να προσφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες στα παιδιά όχι μόνο με βάση τη διάθεση προσφοράς αλλά εφοδιασμένοι με τις απαραίτητες γνώσεις. Έτσι μόνο μπορούμε να επιτύχουμε να οργανώνουμε κατασκηνώσεις υψηλού παιδαγωγικού επιπέδου που θα επιτρέπουν την ανάδειξη των ταλέντων και την έκφραση των συναισθημάτων παιδιών και νέων.
Στην πρώτη αυτή συνάντηση θα συγκροτηθούν και οι επιτροπές που θα προετοιμάσουν τα προγράμματα Ψυχαγωγίας, Αθλητισμού, Χειροτεχνίας και των Ομίλων δημιουργικής απασχόλησης (Θέατρο, Κουκλοθέατρο, Μουσική, Χορός, Καραγκιόζης, Ζωγραφική, κλπ)
Τα σεμινάρια είναι αναγκαίο να τα παρακολουθήσουν όλοι οι εθελοντές μας που σκέπτονται να είναι στελέχη της Κατασκήνωσης τον Ιούλιο αλλά και νέοι φίλοι και φίλες 18-28 ετών που έχουν τελειώσει το Λύκειο και θέλουν να γίνουν μέλη της μεγάλης συντροφιάς των ανθρώπων που θα οργανώσουν κάθε λεπτομέρεια, θα κάνουν όλες τις υποστηρικτικές δουλειές και θα ζήσουν μαζί με τα παιδιά για να τους προσφέρουν φροντίδα και αγάπη που τόσο τους λείπουν.

Νέα Τραπεζαρία

Τα κατασκευαστικά σχέδια της νέας τραπεζαρίας που έγιναν από τους Μηχανικούς μας Ντίνα Καλαμίτση, Γρηγόρη Πενθερουδάκη, Κώστα Τσαρούχη και Φοίβο Καλλίτση είναι έτοιμα και έτσι η παλιά τραπεζαρία με το ανθυγιεινό ELLENIT θα αντικατασταθεί από μια πιο σύγχρονη και πιο λειτουργική τραπεζαρία.
Το κόστος του έργου που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 30.000€ είναι υψηλό για τις οικονομικές μας δυνατότητες και για να κατασκευαστεί το έργο πρέπει να βρεθούν χρήματα αλλά και υλικά όπως μεταλλικές διατομές για την κατασκευή του σκελετού, κεραμίδια, ξύλινα δοκάρια, τσιμέντο, πλακάκια, τέντες ζελατίνες κ.α.
Τα σχέδια και η προμέτρηση υλικών είναι στη διάθεση όσων μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν στην υλοποίηση του έργου.
Άλλα μεγάλα έργα βελτίωσης των εγκαταστάσεων όπως μόνιμα ντους κοριτσιών, γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, ιατρείο θα γίνουν τα επόμενα χρόνια μόλις εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι.

Προστασία του Δάσους

Τα μεγάλα πεύκα της κατασκήνωσης έχουν προσβληθεί από την βαμβακίαση και μερικά από αυτά ξεράθηκαν. Τα προηγούμενα χρόνια δοκιμάσαμε διάφορες μεθόδους που μας υπέδειξαν ειδικοί γεωπόνοι αλλά το πρόβλημα δε λύθηκε. Θα δοκιμάσουμε και τούτη τη χρονιά να σώσουμε όσα δένδρα μπορούμε και ζητάμε βοήθεια από ανθρώπους που ξέρουν το πώς θα λυθεί ή θα αμβλυνθεί το πρόβλημα.
Τα πεύκα που ξεράθηκαν αντικαταστάθηκαν από καρυδιές και βελανιδιές που φυτεύτηκαν πέρσι αλλά θα ο ίσκιος τους θα είναι αρκετός μετά από 15 έως 20 χρόνια. Και μέχρι τότε, πρέπει να βρούμε χρήματα για να τοποθετήσουμε μεγάλες τέντες που στον ίσκιο τους θα δημιουργούν και θα παίζουν τα παιδιά. Και κάθε μια από αυτές κοστίζει 7.000€

Λαχείο 2009

Στο τέλος Μαρτίου κυκλοφορεί το Λαχείο 2009 που είναι μια από τις βασικές πηγές εσόδων για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα της κατασκήνωσης που προϋπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 40.000€. Κάθε λαχνός κοστίζει 2€ και στις 3 Ιουνίου θα κληρωθούν 50 πίνακες γνωστών καλλιτεχνών και 50 βιβλία.
Για λαχνούς μπορείτε να επικοινωνήσετε με κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ. ή να περάσετε από τα Γραφεία.

Περιοδικό Θρόισμα

Σε λίγες μέρες το περιοδικό πάει στο Τυπογραφείο του φίλου Παναγιώτη Μακρυγιάννη και ελπίζουμε να το έχετε στα χέρια σας πριν από το Πάσχα. Έχει πλούσια ύλη με πολλές συνεντεύξεις, ενδιαφέροντα άρθρα και παρουσίαση όλων των δραστηριότήτων μας.

Γραφεία

Τα γραφεία των κατασκηνώσεων είναι ανοικτά Δευτέρα έως και Πέμπτη 11-1 και κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 6-8 το απόγευμα.
Περάστε από Σταδίου 28 αν θέλετε λαχνούς, υλικό για χορηγίες ή απλά για να μάθετε περισσότερα για τις δραστηριότητές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: