9 Δεκ 2008

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

5 Δεκεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Εθελοντών

5 Δεκεμβρίου είναι η Διεθνής ημέρα Εθελοντών και στις Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα είναι πολλοί εκείνοι που προσφέρουν χωρίς καμιά υλική ανταμοιβή τις πολλές και καλές τους υπηρεσίες στα παιδιά της μεγαλύτερης ανάγκης.
Ο Μπαν Γκι-Μουν, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, αναφέρει στο σχετικό μήνυμά του ότι «σπάνια αναγνωρίζεται ο ρόλος του εθελοντισμού ως ενός εν δυνάμει ισχυρού μέσου για την επιδίωξη της ειρήνης και της ανάπτυξης», διαπιστώνει ότι «το αλτρουιστικό πνεύμα του εθελοντισμού είναι τεράστιο και ανανεώνεται συνεχώς» και καλεί «όλα τα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας να αντλήσουν από αυτό το μεγάλο απόθεμα ενεργητικότητας και πρωτοβουλίας».
Τα Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα είναι μια οργάνωση στην οποία υπάρχουν μόνο εθελοντές. Δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος. Εθελοντές ασκούν παιδαγωγικό και εμψυχωτικό έργο για τα παιδιά, εθελοντές προσφέρουν ειδικές γνώσεις, εθελοντές συνεισφέρουν και συγκεντρώνουν τα χρήματα που χρειάζονται, εθελοντές κάνουν όλες τις υποστηρικτικές δουλειές από την Γραμματειακή υποστήριξη μέχρι το πλύσιμο των πιάτων και την συλλογή απορριμμάτων.
Από το 1932 μέχρι σήμερα έχουν προσφέρει τις εθελοντικές τους υπηρεσίες περισσότεροι από 2.900 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους νέοι. Την χρονιά που μας πέρασε 80 εθελοντές (Έλληνες και ξένοι) βοήθησαν να λειτουργήσει η κατασκήνωση για την δωρεάν φιλοξενία των 140 παιδιών διαθέτοντας μέρος ή και όλες τις διακοπές τους ενώ 35 ακόμα διέθεσαν χρόνο και γνώσεις για τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Σωματείου.
Εμείς στα Χαρούμενα Παιδιά δεν δυσκολευόμαστε να βρούμε και να έχουμε κοντά μας νέους ανθρώπους που τους εκπαιδεύουμε για να προσφέρουν με ποιότητα και γνώση, ανθρώπους που μένουν μαζί μας για πολλά χρόνια. Όσα έχουν να κάνουν με υλικά αγαθά (χρήματα, υλικά, εγκαταστάσεις) είναι εκείνα που μας βασανίζουν.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Το Δ.Σ. που εκλέχτηκε στις εκλογές της 19ης Νοεμβρίου 2008 συνεδρίασε την 1η Δεκεμβρίου, μετά από πρόσκληση του πλειοψηφίσαντος συμβούλου Πέτρου Καλλίτση, και συγκροτήθηκε σε σώμα αφού αποφασίστηκε να συνεχιστεί η ανανέωση σε πρόσωπα και ρόλους.
Πρόεδρος είναι η Πέπη Βατικιώτη, Αντιπρόεδρος ο Σπήλιος Πετζας, Γ.Γραμματέας ο Πασχάλης Ποδάρας, Ταμίας ο Στρατής Πυρουνάκης, Ειδική Γραμματέας η Χρύσα Βαμβακά, Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων ο Δημήτρης Αντωνίου και Σύμβουλοι οι Κωνσταντίνος Αλεξανδρίδης, Θεοδόσης Πυρουνάκης και Πέτρος Καλλίτσης.
Στις ανοικτές συνεδριάσεις του Δ.Σ. συμμετέχουν τα παλιά μέλη του Δ.Σ. Τιμολέων Χατζηβασιλείου, Αντώνης Πυρουνάκης, Τζένη Παπαζιού και Γιώργος Πυρουνάκης αλλά και οι Ρίτα Ζαμπάλου, Δημήτρης Φραγκουλάκης, Παύλος Γουναλάκης, Μάρθα Δελή, Αντώνης Κωνσταντακόπουλος και Φίλιππος Λεωνίδας που ψηφίστηκαν στις φετινές εκλογές.

Επιτροπές εργασίας 2009

Το Δ.Σ. αποφάσισε την συγκρότηση ανοικτών επιτροπών που θα ασχολούνται με συγκεκριμένα θέματα ώστε να αξιοποιηθούν καλύτερα η διάθεση για προσφορά, η εμπειρία και οι ειδικές γνώσεις των πολλών εθελοντών και φίλων των Κατασκηνώσεων Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα.
Με δεδομένο το γεγονός ότι όλες οι εργασίες γίνονται μόνο από εθελοντές, πρέπει περισσότεροι άνθρωποι να μαθαίνουν και να κάνουν ακόμα και τις πιο δύσκολες δουλειές που είναι απαραίτητες για να λειτουργούν καλά οι Κατασκηνώσεις.
Οι επιτροπές του 2009 και τα μέλη τους μέχρι στιγμής είναι:

Επαφές με φορείς υποδοχής παιδιών-Εγγραφές παιδιών:
Α. Γαβαλά, Μ. Σπάτουλα, Σ.Πέτζας, Π.Βατικιώτη, Θ.Πυρουνάκης, Φ.Χριστοπούλου,
Εκπαίδευση Εθελοντών:
Π.Καλλίτσης, Δ.Αντωνίου, Μ.Σπάτουλα,
Επαφές με SCI-Ξένοι εθελοντές -Διεθνείς Οργανώσεις:
Σ.Πέτζας, Α.Καλλίτσης, Αγγ. Καλλίτση, Π.Γουναλάκης,
Δημόσιες σχέσεις-ΜΜΕ
Δ.Αντωνίου, Τ.Παπαζιού,
Οικονομικά και Ταμείο-
Π.Καλλίτσης, Σ.Πυρουνάκης
Επαφές με εταιρείες
Κ.Αλεξανδρίδης, Τ.Παπαζιού, Π.Βατικιώτη, Α.Καλλίτσης
Τεχνικά έργα
Π.Ποδάρας, Σ.Πυρουνάκης, Α.Πυρουνάκης, Κ.Αλεξανδρίδης, Π.Καλλίτσης, Σ.Πέτζας, Ν.Καλλίτσης
Γραμματειακή υποστήριξη-Βάρδιες-Αρχείο:
Π.Καλλίτσης, Χ.Βαμβακά, Δ.Αντωνίου
Έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό – site
Δ.Αντωνίου, Γ.Πυρουνάκης, Θ.Πυρουνάκης, Π.Καλλίτσης, Σ.Πέτζας, Φ.Λεωνίδας, Ν.Καλλίτσης
Ενημέρωση και προβολή: Newsletter-Blog-ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Π.Καλλίτσης, Ν.Καλλίτσης
Προγράμματα Δ.Υ.
Π.Καλλίτσης, Κ.Μπούτσης, Α.Καλλίτσης,
Εκδηλώσεις: Πίτα-Συνεστίαση
Τ. Χατζηβασιλείου, Ρ.Ζαμπάλου, Π.Ποδάρας,
Λαχείο
Τ. Χατζηβασιλείου, Σ.Πυρουνάκης, Π.Καλλίτσης, Σ.Γαβαλάς,
Έκθεση
Σ.Πυρουνάκης, Δ.Φραγκουλάκης,
Κατασκήνωση 2009-Εθελοντές
Π.Καλλίτσης, Θ.Πυρουνάκης, Π.Βατικιώτη,
Χειμερινές δραστηριότητες για παιδιά
Π.Γουναλάκης, Χ.Πυρουνάκη, Σ.Γαβαλάς, Σ.Πέτζας, Φ.Χριστοπούλου
Δραστηριότητες για εθελοντές
Χ.Βαμβακά, Π.Γουναλάκης, Α.Λελούδας,
Άδειες λειτουργίας
Σ.Πυρουνάκης, Κ.Αλεξανδρίδης,
Νέα Γραφεία
Δ.Αντωνίου, Χ.Βαμβακά, Π.Βατικιώτη, Ν.Καλλίτσης

Ορειβατική εξόρμηση στον Κιθαιρώνα

Για μια ακόμα χρονιά ο Ορειβατικός Ελευσίνας παραχώρησε στους εθελοντές μας το καταφύγιο του στον Κιθαιρώνα. Έτσι το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου 45 εθελοντές και φίλοι περπάτησαν με τους έμπειρους ορειβάτες Τιμολέοντα Χατζηβασιλείου και Λάμπρο Τσέκα ανάμεσα στα έλατα και απόλαυσαν την ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργηθηκε μπροστά στα τζάκια του καταφυγίου.

Χειμερινές δραστηριότητες για παιδιά

Οι εθελοντές μας στα πλαίσια των χειμερινών δραστηριοτήτων για παιδιά, επισκέφθηκαν δυο φορές το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας. Οργάνωσαν ένα πρόγραμμα με χειροτεχνία, ζωγραφική και ψυχαγωγία με πολλά παιχνίδια. Προγραμματίζονται και άλλες παρόμοιες εξορμήσεις και όσοι θέλουν να συμμετέχουν ας επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους Παύλο Γουναλάκη, Χρυσή Σ.Πυρουνάκη και Στέλιο Γαβαλά.

Συναντήσεις της Παρασκευής

Κάθε Παρασκευή τα Γραφεία γεμίζουν από τους εθελοντές μας που συγκεντρώνονται για να δουν ταινίες ποιότητας, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια και να κουβεντιάσουν. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη Χρύσα Βαμβακά.

Περιοδικό Θρόισμα

Στις 8 και 22 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένες οι επόμενες συνεδριάσεις της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού ΘΡΟΙΣΜΑ που ετοιμάζεται για την έκδοση του 12ου τεύχους του περιοδικού.

Βάρδιες στα Γραφεία

Τα γραφεία των κατασκηνώσεων είναι ανοικτά Δευτέρα έως και Πέμπτη 11-1 και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 6-8 το απόγευμα. Τα γραφεία θα είναι ανοικτά και άλλες μέρες και ώρες αν και άλλοι εθελοντές δηλώσουν ότι θέλουν να κάνουν μια βάρδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: