5 Δεκ 2008

5 Δεκεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Εθελοντών

Σήμερα γιορτάζουμε. Είναι η Διεθνής ημέρα Εθελοντών και στις Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα είναι πολλοί εκείνοι που προσφέρουν χωρίς καμιά υλική ανταμοιβή τις πολλές και καλές τους υπηρεσίες στα παιδιά της μεγαλύτερης ανάγκης.
Ο Μπαν Γκι-Μουν, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, αναφέρει στο σχετικό μήνυμά του ότι «σπάνια αναγνωρίζεται ο ρόλος του εθελοντισμού ως ενός εν δυνάμει ισχυρού μέσου για την επιδίωξη της ειρήνης και της ανάπτυξης», διαπιστώνει ότι «το αλτρουιστικό πνεύμα του εθελοντισμού είναι τεράστιο και ανανεώνεται συνεχώς» και καλεί «όλα τα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας να αντλήσουν από αυτό το μεγάλο απόθεμα ενεργητικότητας και πρωτοβουλίας».
Τα Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα είναι μια οργάνωση στην οποία υπάρχουν μόνο εθελοντές. Δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος. Εθελοντές ασκούν παιδαγωγικό και εμψυχωτικό έργο για τα παιδιά, εθελοντές προσφέρουν ειδικές γνώσεις, εθελοντές συνεισφέρουν και συγκεντρώνουν τα χρήματα που χρειάζονται, εθελοντές κάνουν όλες τις υποστηρικτικές δουλειές από την Γραμματειακή υποστήριξη μέχρι το πλύσιμο των πιάτων και την συλλογή απορριμμάτων.
Από το 1932 μέχρι σήμερα έχουν προσφέρει τις εθελοντικές τους υπηρεσίες περισσότεροι από 2.900 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους νέοι. Την χρονιά που μας πέρασε 80 εθελοντές (Έλληνες και ξένοι) βοήθησαν να λειτουργήσει η κατασκήνωση για την δωρεάν φιλοξενία των 140 παιδιών διαθέτοντας μέρος ή και όλες τις διακοπές τους ενώ 35 ακόμα διέθεσαν χρόνο και γνώσεις για τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Σωματείου.
Εμείς στα Χαρούμενα Παιδιά δεν δυσκολευόμαστε να βρούμε και να έχουμε κοντά μας νέους ανθρώπους που τους εκπαιδεύουμε για να προσφέρουν με ποιότητα και γνώση, ανθρώπους που μένουν μαζί μας για πολλά χρόνια. Όσα έχουν να κάνουν με υλικά αγαθά (χρήματα, υλικά, εγκαταστάσεις) είναι εκείνα που μας βασανίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: