30 Νοε 2008

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

Γενική Συνέλευση και εκλογές

Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008 έγινε η τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου. Ο πολυσέλιδος απολογισμός δράσης που διαβάστηκε από την Πέπη Βατικιώτη εγκρίθηκε ομόφωνα.
Στις εκλογές που ακολούθησαν ψήφισαν 84 ταμειακά εντάξει μέλη του Σωματείου εκλέχτηκαν για το νέο Δ.Σ. οι Πέτρος Καλλίτσης, Σπήλιος Πέτζας, Στρατής Πυρουνάκης, Πέπη Βατικιώτη, Δημήτρης Αντωνίου, Θεοδόσης Πυρουνάκης, Πασχάλης Ποδάρας, Κώστας Αλεξανδρίδης και Χρύσα Βαμβακά. Πολλές ψήφους πήραν και οι Ρίτα Ζαμπάλου, Παύλος Γουναλάκης, Μάρθα Δελή, Αντώνης Κωνσταντακόπουλος, Δημήτρης Φραγκουλάκης και Φίλιππος Λεωνίδας. Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι κυρίες Μαρκησία Χατζηπαύλου, Αγγελική Γαβαλά και Ρόη Πυρουνάκη.
Το νέο Δ.Σ. θα συγκροτήσει ανοικτές επιτροπές για τους διάφορους τομείς δράσης και με την βοήθεια μελών και εθελοντών θα συνεχίσει την προσπάθεια που κάνει για τα παιδιά και τους νέους.
Η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου Δ.Σ. είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008.

Συνέδριο για τα δικαιώματα του Παιδιού


Τα Χαρούμενα Παιδιά Χαρούμενα Νιάτα συμμετείχαν με stand στο Διεθνές Συνέδριο «Tα δικαιώματα του Παιδιού στην Ελλάδα του 21ου αιώνα» που έγινε στην Αθήνα στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2008 και διοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Εθνικό Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τον Συνήγορο του Παιδιού.
Η αφίσα για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τα έντυπά μας «Μέσα από τα μάτια των Παιδιών», «75 χρόνια» και το τεύχος 12 του περιοδικού ΘΡΟΙΣΜΑ, που διανεμήθηκαν στους συνέδρους τους ενημέρωσαν για την πλούσια δράση μας και στο θέμα αυτό. Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν στελέχη των Κατασκηνώσεων.

Χειμερινές δραστηριότητες για παιδιά


Στα πλαίσια των χειμερινών δραστηριοτήτων των εθελοντών μας για τα παιδιά, οργανώθηκαν δύο επισκέψεις στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας. Η πρώτη έγινε την Παρασκευή 21/11 και η επόμενη θα γίνει την Παρασκευή 28/11. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χειροτεχνία, ζωγραφική και ψυχαγωγία με πολλά παιχνίδια. Η πρώτη εξόρμηση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και ελπίζουμε το ίδιο και η δεύτερη. Ήδη προγραμματίζεται παρόμοια εξόρμηση των εθελοντών μας στο Ζάννειο Ορφανοτροφείο.
Οι εθελοντές που θέλουν να συμμετέχουν ας επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους Παύλο Γουναλάκη, Χρυσή Σ.Πυρουνάκη και Στέλιο Γαβαλά.

Ορειβατική εξόρμηση στον Κιθαιρώνα

Το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου ο Ορειβατικός Ελευσίνας συνεχίζοντας την πολύχρονη συνεργασία με τα Χαρούμενα Παιδιά παραχώρησε στους εθελοντές μας το καταφύγιο στον Κιθαιρώνα. Οι εθελοντές και οι φίλοι μας θα περπατήσουν κάτω από τα έλατα στο βουνό και θα απολαύσουν την ζεστή παρείστικη ατμόσφαιρα του καταφυγίου. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008 στους Τιμολέοντα Χατζηβασιλείου και Ρίτα Ζαμπάλου.

Συναντήσεις της Παρασκευής

Συνεχίζονται κάθε Παρασκευή στα Γραφεία οι συναντήσεις των εθελοντών που οργανώθηκαν με πρωτοβουλία της Χρύσας Βαμβακά. Περισσότεροι από 15 νέοι εθελοντές μας βλέπουν ταινίες, κουβεντιάζουν για τις κατασκηνωτικές δράσεις και παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια. Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να βρίσκονται μαζί άνθρωποι που τους ενώνει η κοινή προσπάθεια.

Περιοδικό Θρόισμα

Οι ανοικτές συνεδριάσεις της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού ΘΡΟΙΣΜΑ που ετοιμάζεται για την έκδοση του 12ου τεύχους του περιοδικού συνεχίζονται κανονικά κάθε δεύτερη Δευτέρα. Η επόμενη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 8 Δεκεμβρίου.

Βάρδιες στα Γραφεία

Τα γραφεία των κατασκηνώσεων είναι ανοικτά Δευτέρα έως και Πέμπτη 11-1 και κάθε Πέμπτη 6-8 το απόγευμα. Τα γραφεία θα είναι ανοικτά και άλλες μέρες και ώρες αφού και άλλοι εθελοντές δήλωσαν ότι θέλουν να κάνουν μια βάρδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: