22 Ιουν 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2008

Παιδιά, πάμε κατασκήνωση στο βουνό τον Ιούλιο;

Σκεφτήκατε ποτέ ότι κάποια παιδιά έχουν ανάγκη την παρουσία σας;

«Υιοθετήστε» την φιλοξενία ενός παιδιού στην κατασκήνωση.

Αυτά είναι τα μηνύματα που η ΜΚΟ «Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα» απευθύνει στα παιδιά της μεγαλύτερης ανάγκης αλλά και σε νέους και νέες που τους καλούν να αφιερώσουν ένα μέρος από τις καλοκαιρινές διακοπές τους στα παιδιά αυτά.

Οι εθελοντές που ανταποκρίθηκαν την πρόκληση/πρόσκληση θα ζήσουν για 21 μέρες μαζί με τα παιδιά στην κατασκήνωση που θα οργανωθεί για 56η συνεχή χρονιά στις εγκαταστάσεις στο όρος Πατέρας (Άγιος Γεώργιος Μάνδρας Αττικής).

Εξήντα νέοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όλοι τους εθελοντές, θα προσπαθήσουν να δώσουν στα παιδιά ψυχοκοινωνική στήριξη με βάση ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που βασίζεται σε πολλές δημιουργικές απασχολήσεις αισθητικής κυρίως αγωγής αλλά και να κάνουν όλες τις υποστηρικτικές δουλειές στην κατασκήνωση. Οι νεότεροι από τους εθελοντές, 18 έως 28 ετών που έχουν αποφοιτήσει τουλάχιστον από το Λύκειο, θα παρακολουθήσουν ταχύρρυθμα σεμινάρια ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

Τα παιδιά που γράφτηκαν στην κατασκήνωση μπορεί να μην είναι τόσο τυχερά στη μέχρι τώρα ζωή τους αλλά θα έχουν την τύχη να βρεθούν μαζί με άλλα 140 παιδιά και τους εθελοντές και να κάνουν πολλά πράγματα που θα τους δώσουν την ευκαιρία να αναδείξουν ταλέντα και δεξιότητες και να έχουν αποδοχή, φροντίδα, στοργή και αγάπη που τόσο τους λείπουν.

Τα Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα είναι μια οργάνωση εθελοντών, εγγεγραμμένη στα μητρώα Εθελοντικών Οργανώσεων του Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που ιδρύθηκε από τον αείμνηστο π. Γεώργιο Πυρουνάκη πριν από 76 χρόνια και φιλοξενεί δωρεάν κάθε καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις της στο βουνό Πατέρας, παιδιά από οικογένειες οικονομικών μεταναστών και προσφύγων που αντιμετωπίζουν οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα αλλά και προβλήματα ρατσισμού και περιθωριοποίησης.

Αυτό το καλοκαίρι, 7-27 Ιουλίου, θα φιλοξενηθούν 140 παιδιά από 14 χώρες του κόσμου με την βοήθεια 60 εθελοντών από 9 χώρες της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την προσφορά εξαιρετικής ποιότητας τροφίμων από εταιρείες και με την οικονομική αρωγή όσων καταθέτουν χρήματα στους λογαριασμούς του Σωματείου

· 08067172687 στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

· 168-00-2002004752 στην ALPHA BANK

· 0026-0056-01-0200373065 στην EUROBANK

· 5025-010577-269 στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ή on line στο πρόγραμμα winforlife της winbank.

Αν θέλετε να έρθετε σε επαφή με τα Χαρούμενα Παιδιά τηλεφωνήστε στο 210-3226019 ή στείλτε e-mail στη διεύθυνση kataskinoseis@yahoo.com ενώ αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.kataskinosi.gr και το xaroumenapaidia@blogspot.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια: