10 Μαΐ 2008

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008

Εκδήλωση για τον παπα-Γιώργη

Η Ένωση Κρητών Ελευσίνας διοργανώνει, το Σάββατο 17 Μαϊου 2008, εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πρωτοπρεσβύτερου Ελευσίνας Γεωργίου Πυρουνάκη. Η εκδήλωση θα γίνει στην αυλή του Πυρουνάκειου (2ου) Λυκείου Ελευσίνας και θα αρχίσει στις 7.30 το απόγευμα.

Θα χαιρετίσουν η Πρόεδρος της Ένωσης Μαρία Μαραγκάκη, εκπρόσωπος της οικογένειας, ο Νομάρχης Δυτ. Αττικής Αριστείδης Μαραγκάκης και ο Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Αμπατζόγλου ενώ βασικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Αντώνης Σανουδάκης. Η εκδήλωση θα κλείσει με ριζίτικα τραγούδια και χορό από την χορευτική ομάδα της Ένωσης Κρητών.

Στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι όλοι όσοι γνώρισαν τον παπα-Γιώργη και όλα τα μέλη, στελέχη και εθελοντές των Κατασκηνώσεων Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα.

7η Γιορτή Εθελοντισμού

Τα Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα συμμετέχουν στη 7η Γιορτή Εθελοντισμού που θα γίνει το Σάββατο 17 Μαΐου 2008 (από 10.00-22.00) στον Πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου (έναντι ηλεκτρικού σταθμού Θησείου).

Η Γιορτή, στην οποία συμμετέχουν με περίπτερα 50 Οργανώσεις, τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και γίνεται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία του Βασίλη Λέκκα.

Χρειαζόμαστε βοήθεια στο στήσιμο του περιπτέρου μας και στις βάρδιες. Γι΄αυτό όσοι από τους εθελοντές μας μπορούν να βοηθήσουν την συγκεκριμένη μέρα, ας έρθουν σε επαφή με τον Γιώργο Πυρουνάκη και την Τζένη Παπαζιού.

Λαχείο-Χορηγίες

Κυκλοφορεί το Λαχείο 2008 με αντικείμενα κλήρωσης 50 πίνακες και 50 βιβλία. Η κλήρωση θα γίνει την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008 και κάθε λαχνός κοστίζει 2€. Τα έσοδα του Λαχείου καλύπτουν μεγάλο μέρος των εξόδων της κατασκήνωσης και όλοι μπορούν να βοηθήσουν διαθέτοντας σε φίλους και γνωστούς κάποιους λαχνούς. Για να πάρετε λαχνούς επικοινωνήστε με κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ. ή με τα γραφεία μας 9-3 καθημερινά.

Άρχισε ήδη η εξόρμηση για την εύρεση χορηγών τροφίμων, υλικών και εξοπλισμού που είναι απαραίτητα για την κατασκήνωση. Αν έχετε γνωστούς σε εταιρείες που μπορεί να γίνουν χορηγοί επικοινωνήστε με την Βάγια Βαλογιάννη στα γραφεία μας για να στείλουμε πληροφοριακό υλικό για μας.

Εθελοντές -Σεμινάρια

Ολοκληρώνεται το Σάββατο 10 Μαϊου 2008, (17.00-21.00), ο κύκλος σεμιναρίων για τα παλιά στελέχη με εισηγήτρια την Τίνα Λυγδοπούλου, Κοινωνική Επιστήμονα-Εμψυχώτρια.

Για τους νεότερους, άνω των 18 ετών που έχουν τελειώσει το Λύκειο και θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά στην Κατασκήνωση, είναι προγραμματισμένα τέσσερα σεμινάρια στα τέλη Ιουνίου τα οποία πρέπει να παρακολουθήσουν αφού πρώτα έρθουν σε επαφή με τον Πέτρο Καλλίτση στο 210-4134629.

Οριστικοποιήθηκαν και οι πρώτες συμμετοχές των ξένων εθελοντών της SCI. Θα είναι μαζί μας, για να βοηθήσουν στην κουζίνα, νέοι και νέες από τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, την Σλοβακία, την Πολωνία και την Τσεχία.

Η κατασκήνωση θα λειτουργήσει τον Ιούλιο. Η προετοιμασία (προκατασκηνωτική) θα αρχίσει στις 4 Ιουλίου ενώ τα παιδιά θα ανέβουν στις 7 Ιουλίου και θα μείνουν μαζί μας μέχρι τις 27 Ιουλίου. Η κατασκήνωση θα κλείσει στις 30 Ιουλίου.

Παιδιά-Επαφές με φορείς

Εκτός από τα παιδιά της Φιλικής Φωλιάς που έρχονται στην κατασκήνωση υπάρχει συνεργασία και με άλλους φορείς που υποδεικνύουν παιδιά που έχουν ανάγκη να βρεθούν στην Κατασκήνωση τον Ιούλιο. Το Δ.Σ. με επιστολή του απευθύνθηκε στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Ελευσίνας και Μάνδρας αλλά και σε άλλες οργανώσεις και ζήτησε να γνωστοποιηθεί, μέχρι τις 20 Μαϊου, ο αριθμός των παιδιών, που κάθε φορέας θα προτείνει ώστε να υπάρχει χρόνος για τον προγραμματισμό των εγγραφών που θα γίνουν το πρώτο 20ήμερο του Ιουνίου.

Περιοδικό Θρόϊσμα

Το περιοδικό μας, το ΘΡΟΙΣΜΑ, βρίσκεται στο τυπογραφείο και την άλλη εβδομάδα θα ταχυδρομηθεί σε όσους συμμετέχουν και βοηθούν τις Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα.