28 Απρ 2008

NEWSLETTER, ΜΑΡΤΙΟΣ 2008

Έκθεση Προσφοράς Καλλιτεχνών

Η 19η Έκθεση προσφοράς έργων Τέχνης και Λόγου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Ν.Γύζης» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου 2008.

Παρουσιάστηκαν 116 έργα 88 ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών που απέσπασαν τον θαυμασμό των επισκεπτών της Έκθεσης και πολλά βιβλία που προσέφεραν εννέα γνωστοί εκδοτικοί οίκοι. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν έργα των Βακιρτζή, Μόραλη, Φασιανού, Βαρλάμου, Θεοδωρόπουλου, Χατζημιχάλη, Μπότσογλου, Αντωνακάκη και πολλών αξιόλογων νεότερων καλλιτεχνών.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης ήταν παρόντες πολλοί καλλιτέχνες που χάρηκαν ιδιαίτερα με την παρουσίαση της δουλειάς τους και την ζεστή ατμόσφαιρα που επικρατούσε.

Η οικονομική επιτυχία της Έκθεσης θα συμβάλλει σημαντικά στην κάλυψη των εξόδων της κατασκήνωσης και θα επιτρέψει την βελτίωση των εγκαταστάσεων της Κατασκήνωσης.

Περιοδικό Θρόϊσμα

Όλα τα κείμενα και το φωτογραφικό υλικό έχουν συγκεντρωθεί από την Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού ΘΡΟΪΣΜΑ και το περιοδικό «στήνεται» από την καλλιτεχνική ομάδα. Το τεύχος αυτό έχει πλούσια ύλη και γίνεται προσπάθεια να εκδοθεί πριν από το Πάσχα και να αποσταλεί σε όσους συμμετέχουν και βοηθούν τις Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα.

Τεχνικά έργα

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης με την ανακατασκευή των τραπεζαριών που τώρα στεγάζονται με αμιαντοτσιμέντο και την κατασκευή WC και βρυσών για τα μικρά παιδιά. Οι μελέτες προχωρούν και σύντομα θα αρχίσουν τα έργα. Για να γίνουν τα έργα χρειάζονται χρήματα και υλικά όπως κεραμίδια, τσιμέντο, πλακάκια, χρώματα κ.α. Οι φίλοι που θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να επισκεφθούν την σελίδα xaroumenapaidia.blogspot.com για να δουν περισσότερες λεπτομέρειες. Ήδη το πρώτο έργο βρήκε χορηγό. Ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρίδης αναλαμβάνει την εγκατάσταση επεξεργασίας των λυμάτων της κατασκήνωσης.

Παράλληλα με εξορμήσεις στην κατασκήνωση, που άρχισαν στα τέλη Μαρτίου, γίνεται δενδροφύτευση (βελανιδιές, καρυδιές, ακακίες) ενώ θα δοκιμαστούν νέες τεχνικές για την αντιμετώπιση της βαμβακίασης που ξεραίνει τα μεγάλα πεύκα. Επικοινωνήστε με τον Σπήλιο Πέτζα για τις λεπτομέρειες της δράσης αυτής.

Εθελοντές -Σεμινάρια

Η κατασκήνωση θα λειτουργήσει τον Ιούλιο. Η προετοιμασία (προκατασκηνωτική) θα αρχίσει στις 4 Ιουλίου ενώ τα παιδιά θα ανέβουν στις 7 Ιουλίου και θα μείνουν μαζί μας μέχρι τις 27 Ιουλίου. Η κατασκήνωση θα κλείσει στις 30 Ιουλίου. Οι νέες και οι νέοι που μπορούν να διαθέσουν αυτό το χρονικό διάστημα στα παιδιά της μεγαλύτερης ανάγκης που θα φιλοξενηθούν, παρακαλούνται να έρθουν σε επαφή με τον Πέτρο Καλλίτση (210-4134629).

Το Σάββατο 12 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα στα γραφεία μας, είναι το πρώτο σεμινάριο για τους εθελοντές που θέλουν να είναι στην Κατασκήνωση του 2008 με εισηγητή τον Πέτρο Καλλίτση. Υπάρχει ανοικτή πρόσκληση για παλιά στελέχη αλλά και νέους ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν.

Λαχείο-Χορηγίες

Εγκρίθηκε από τα Υπουργεία Κοινωνικών Υγείας και Οικονομικών και κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα το Λαχείο 2008 με αντικείμενα κλήρωσης 50 πίνακες και 50 βιβλία. Η κλήρωση θα γίνει την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008 και κάθε λαχνός κοστίζει 2€. Καθένας μπορεί να διαθέσει στους φίλους του μερικούς λαχνούς, αφού χωρίς χρήματα δεν μπορούμε να κάνουμε κατασκήνωση. Για να πάρετε λαχνούς επικοινωνήστε με κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ. ή με τα γραφεία μας 9-3 καθημερινά.

Παράλληλα αρχίζει η εξόρμηση για την εύρεση χορηγών τροφίμων, υλικών και εξοπλισμού που είναι απαραίτητα για την κατασκήνωση. Αν έχετε μια λύση στα θέματα αυτά, επικοινωνήστε με την κ.Βάγια Βαλογιάννη στα γραφεία μας.

Παιδιά-Επαφές με φορείς

Εκτός από τα παιδιά της Φιλικής Φωλιάς που έρχονται στην κατασκήνωση υπάρχει συνεργασία και με άλλους φορείς που μας υποδεικνύουν παιδιά. Το Δ.Σ. με επιστολή του ζητάει να μας γνωστοποιηθεί ο αριθμός των παιδιών, που κάθε οργάνωση θα προτείνει, μέχρι τις 20 Μαϊου ώστε να υπάρχει χρόνος για τον προγραμματισμό των εγγραφών που θα γίνουν το πρώτο 20ήμερο του Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: